Actualiteiten

“De directie stelt zich niet aansprakelijk voor zoekgeraakte kleding.”

“De directie stelt zich niet aansprakelijk voor zoekgeraakte kleding.” Deze tekst klinkt u vast bekend in de oren, maar klopt dit juridisch eigenlijk wel?

 

De studenten die de Minor Ondernemerschap aan de HZ University of Applied Scienses volgen kunnen na vandaag antwoord geven op deze vraag. Vandaag hebben zij van Hanneke de Danschutter en Daniël Doolaege een masterclass gekregen over contracten en algemene voorwaarden.

 

Iedereen komt wel eens in aanraking met algemene voorwaarden, maar bijna niemand leest ze (volledig) door, zo gaven ook de studenten toe. Toch zijn algemene voorwaarden vaak net zo belangrijk als de overeenkomst waar ze bij horen. Wanneer maken algemene voorwaarden nu eigenlijk deel uit van een overeenkomst? En mag men zomaar alles opnemen in de algemene voorwaarden?

 

Deze en nog meer vragen zijn aan de studenten voorgelegd door middel van een quiz, zodat ze zelf actief aan de masterclass konden deelnemen. Mede door het enthousiasme van de studenten was het een zeer geslaagde ochtend.

 

Adriaanse van der Weel wenst de studenten veel succes met het afronden van de Minor en met hun eigen ondernemingen!