Actualiteiten

Succesvolle klantenlezing: de bestuurlijke boete in het arbeidsrecht

De bestuurlijke boete is een actueel onderwerp in het arbeidsrecht. Overtredingen van o.a. de Wet arbeid vreemdelingen, de Arbeidstijdenwet, de Arbowet en de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag worden door de Minister van SZW beboet. De boetebedragen kunnen fors zijn. Bovendien kan een boete tot negatieve publiciteit leiden.

 

Wanneer kan zo’n bestuurlijke boete opgelegd? Hoe hoog zijn de boetes? Wat zijn de bevoegdheden van de Inspectie SZW? Wat zijn uw rechten en plichten als werkgever? Hoe kunt u het beste met de Inspectie SZW omgaan? Allemaal vragen die Jaap IJdema en Bianca d’Hooghe gisteren hebben beantwoord tijdens een klantenlezing op ons kantoor. Daarnaast hebben zij de aanwezigen een flink aantal praktische tips & trucs meegeven. We kijken terug op een erg geslaagde lezing.

 

Hebt u ook interesse in een (actualiteiten- of opfris)cursus? Neem dan vrijblijvend contact op met uw contactpersoon of een advocaat werkzaam op het betreffende rechtsgebied. Wij verzorgen niet alleen cursussen hier op kantoor, maar ook in house in uw bedrijf of instelling.