Advocaten

D.N.C. (Daniël) Doolaege

Advocaat | Partner

Daniël Doolaege heeft tijdens zijn studie ervaring op gedaan bij de rechtbank, het openbaar ministerie en verschillende advocatenkantoren, waaronder Adriaanse van der Weel. In januari 2012 is hij hier als advocaat in dienst getreden.

 

Na een brede opleiding in een ondernemingsrechtelijke praktijk, houdt Daniël zich de laatste jaren vooral bezig met individuele en collectieve ontslagzaken en vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsongeschiktheid, (dis)functioneren en arbeidsvoorwaarden. Voor een belangrijk deel betreft het advisering en onderhandelingen, maar Daniël heeft voor zowel werkgevers als werknemers ook de nodige procedures gevoerd bij UWV, de rechtbank, het gerechtshof en het Scheidsgerecht gezondheidszorg.

 

In het kader van kennisdeling verzorgt Daniël regelmatig lezingen en heeft hij de afgelopen jaren actuele en verdiepende bijdragen voor arbeidsrechtspecialisten geschreven over de voorwaardelijke ontbinding na een ontslag op staande voet. Zijn kennis deelt hij ook via de Tip van de Week: de nieuwsbrief die zakelijke klanten van Adriaanse van der Weel wekelijks ontvangen. Verder heeft Daniël vrijwel doorlopend een juridisch medewerker en een advocaat-stagiair(e) onder zijn hoede en is hij – naast zijn werk als advocaat – lid van diverse clubs en (zakelijke) netwerken, zoals VNO-NCW Zeeland en JCI Walcheren.

 

In 2017 heeft Daniël de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond. Hij is daarna lid geworden van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en bestuurslid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). In 2019 rondde hij de opleiding af tot Mfn Registermediator. 

 

Publicaties: