Advocaten

K. (Kaoutar) Azghay

advocaat

Kaoutar Azghay voltooide haar masters strafrecht en bedrijfsrecht (beide cum laude) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij is sinds 2012 werkzaam als advocaat. Kaoutar heeft brede ervaring opgedaan in de civiele en ondernemingsrechtpraktijk, onder meer bij Houthoff. De laatste jaren heeft zij zich steeds meer toegelegd op het bestuursrecht en het strafrecht, met een focus op toezicht en handhaving.

 

Per december 2018 heeft Kaoutar zich aangesloten bij Adriaanse van der Weel. Hier zet zij haar brede advies- en procespraktijk voort. Zij staat zowel overheden als bedrijven bij in uiteenlopende handhavingszaken. Kaoutar adviseert en procedeert onder meer over herstelsancties, de bestuurlijke boete, de Wob, de Wet Bibob, kwesties die te maken hebben met orde en veiligheid in het publieke domein en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. In zaken waar zowel bestuursrechtelijk als strafrechtrechtelijk wordt gehandhaafd, bundelt Kaoutar haar kennis van beide rechtsgebieden. Te denken valt aan een incident of calamiteit bij een (BRZO-)bedrijf dat met gevaarlijke stoffen werkt.

 

In 2017 heeft Kaoutar de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht succesvol afgerond. Kaoutar is lid van de voor haar vak relevante verenigingen, zoals de VAR. Kaoutar publiceert en spreekt regelmatig over onderwerpen uit haar praktijk. Sinds 2017 is zij vaste redacteur van het tijdschrift Vastgoedrecht (rubriek milieu).