Advocaten

mr. M. (Marcel) Schroevers

Advocaat

Marcel Schroevers is in januari 2015 als advocaat beëdigd. Al voor de start van zijn carrière als advocaat heeft Marcel de nodige relevante ervaring opgedaan. In een eerdere functie is hij makelaar geweest en heeft hij de kneepjes van het incassovak geleerd toen hij tijdens zijn rechtenstudie aan de Tilburg University fulltime bij een deurwaarderskantoor werkte.

 

De afgelopen jaren heeft Marcel zich als advocaat gericht op de algemene ondernemingsrechtelijke praktijk. Daarbij heeft hij ondernemers bijvoorbeeld geadviseerd over de implementatie van nieuwe privacywetgeving en problematiek op het gebied van intellectueel eigendomsrecht (IE). Ook is Marcel betrokken geweest bij de afhandeling van diverse (grote) faillissementen binnen Zeeland.

 

Sinds januari 2019 is Marcel werkzaam bij Adriaanse van der Weel. Marcel is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en helpt ondernemers onder andere op het gebied van contractenrecht (denk aan aandeelhoudersovereenkomsten en algemene voorwaarden). Daarnaast geeft Marcel advies over bestuurdersaansprakelijkheid en zaken op het gebied privacyrecht en intellectueel eigendomsrecht (waaronder auteursrecht, merkenrecht en handelsnaamrecht). Marcel deelt zijn kennis over deze uiteenlopende onderwerpen onder andere door middel van de Tip van de Week en daarnaast geeft hij regelmatig seminars en lezingen.

 

Marcel is lid van diverse clubs en (zakelijke) netwerken, zoals de Ronde Tafel 26 Walcheren en de Vereniging Privacyrecht (VPR).