Carrière

Studentstage

Een studentenstage is voor rechtenstudenten in de laatste fase van hun studie een optimale manier om kennis te maken met de advocatuur. Adriaanse van der Weel biedt studenten deze mogelijkheid op de vestigingen in Middelburg en Rotterdam.

 

Leerzaam en leuk

Als student-stagiair(e) krijg je bij Adriaanse van der Weel echt een ‘kijkje in de keuken’: zo mag je mee naar zittingen, schrijf je mee aan stukken en krijg je juridisch inhoudelijke uitzoekklussen.

 

Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij sociale activiteiten van kantoor, zoals de gezamenlijke lunches, de wekelijkse kantoorborrel en andere kantoorevenementen. Onze advocaat-stagiair(e)s zullen je tijdens je stage ook zoveel mogelijk betrekken bij de activiteiten van de Jonge Balie Breda-Middelburg.

 

Praktisch

Stages zijn mogelijk gedurende het gehele jaar. Een stage is in beginsel fulltime en duurt zes tot acht weken. In overleg is het mogelijk tijdens je stage één of twee vakken te volgen, zodat je stage niet tot studievertraging leidt. 

 

Uiteraard ontvang je een nette stagevergoeding. 

 

Solliciteren

Wanneer je wilt weten of de advocatuur iets voor jou is én of een middelgroot kantoor als Adriaanse van der Weel bij jou past, ben je van harte welkom te solliciteren naar een stageplaats. Vanwege de ligging op vrij grote afstand van de universitaire centra is de vraag van studenten naar een stageplaats in het algemeen bescheiden. Dit betekent ook dat je vrijwel altijd wordt uitgenodigd voor een gesprek en dat na een positief gesprek meestal direct nadere afspraken kunnen worden gemaakt.

Geïnteresseerd? Mail je motivatiebrief, curriculum vitae en cijferlijst naar onze kantoormanager mevrouw E. (Esther) Slootheer. Zij kan je ook meer vertellen over de mogelijkheden.