Over AvdW

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor Adriaanse van der Weel betekent ondernemen óók maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de bedrijfsvoering is oog voor de menselijke aspecten binnen en buiten onze organisatie en er wordt rekening gehouden met het effect op het milieu.

 

Omgeving en milieu

Adriaanse van der Weel maakt gebruik van energiezuinige verlichting en ook van multifunctionals die energiezuinig zijn en waarbij het printen en kopiëren zoveel mogelijk dubbelzijdig wordt gedaan. Afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden milieuvriendelijke producten en materialen gebruikt.

 

Mensen en kansen bieden

Bij Adriaanse van der Weel is aandacht voor de werk-privébalans, o.a. door flexibel te zijn bij het maken van afspraken over werktijden en thuiswerken. De ontwikkeling op het gebied van vakkennis en algemene kennis wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld door het aanbieden van interne cursussen of trainingen, zowel voor advocaten alsook voor de ondersteuning.

 

Daarnaast is er aandacht voor teamspirit in de vorm van gezamenlijke lunches, de wekelijkse borrel, teamuitjes, een barbecue en het jaarlijkse kantooruitstapje. Ook wordt deelgenomen aan regionale activiteiten, zoals de Beursvloer Zeeland, een hardloopwedstrijd, een wielerkoers of Ride for the Roses.

 

Ook geeft Adriaanse van der Weel jonge mensen uit MBO, HBO of WO de kans een studentstage te lopen. Het hele jaar door lopen meerdere studentstagiaires mee met advocaten en het secretariaat en wordt hen een goede begeleiding gegeven en alle kansen geboden om een goede indruk te krijgen van het reilen en zeilen van een middelgroot advocatenkantoor.

 

Adriaanse van der Weel sponsort diverse regionale sportverenigingen. Medewerkers van Adriaanse van der Weel zijn zelf ook sportief door bijvoorbeeld deel te nemen aan de Ride for the Roses, Stadsloop Middelburg, Kustmarathon en diverse wielerkoersen.

 

Daarnaast is Adriaanse van der Weel medesponsor van belangrijke culturele en sportieve evenementen, zoals bijvoorbeeld het Zeeland Nazomer Festival, Driekleur Challenger Zeeland en de Jazz Festivals in Middelburg en Terneuzen.