Praktijkgebieden

Overheidsaansprakelijkheidsrecht

Of het nu gaat om aansprakelijkheid wegens onrechtmatige besluitvorming, toezeggingen of wanprestatie, wij hebben het allemaal al vaak voorbij zien komen. Onze omvangrijke praktijk richt zich met name op de overheid en haar (aansprakelijkheids)verzekeraars. Wij staan op de shortlist van de grootste verzekeraar op dit gebied en behandelen niet voor niets de zogenaamde ‘special claims’ voor die verzekeraar.

 

Wij hebben een hoog serviceniveau, weten om te gaan met politiek bestuurlijke gevoeligheden, zijn praktisch en doelgericht. Dit alles vanuit een achtergrond van actuele juridische kennis.

 

Wij geven regelmatig cursussen op het gebied van overheidsaansprakelijkheid. Eén van de actuele onderwerpen die wij bespreken is de Wet nadeelcompensatie en schadevergoeding bij onrechtmatige besluiten (Stb. 2013, 50). Deze schadevergoedingsregeling is (deels) onderdeel geworden van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

 

Wij hebben de afgelopen jaren bijzondere expertise ontwikkeld op het gebied van de aansprakelijkheidsrisico’s bij samenwerkende overheden. Samenwerking is het toverwoord in het openbaar bestuur, maar wat als het mis gaat?  Daar zijn wij in gespecialiseerd!

 

Zie ook:

Onze advocaten
    B.F.Th. (Bas) de Moor Advocaat | Partner
    K. (Kaoutar) Azghay advocaat
    U.T. (Rikkert) Hoekstra Advocaat
    I. (Ingrid) van der Hoeven Advocaat