Praktijkgebieden

Arbeidsrecht

Weinig relaties zijn zo gecompliceerd als die tussen werkgever en werknemer. Op de werkvloer en bij veel gezinnen thuis zijn arbeidsrechtelijke kwesties - en dan met name (dreigende) ontslagen - dan ook regelmatig het gesprek van de dag.

 

Dreigt een dergelijk scenario ook voor u? Dan hebt u ongetwijfeld de nodige vragen. Welke rechten hebt u (bijvoorbeeld)? En welke plichten? Hoe ziet uw toekomst eruit? Wordt u financieel getroffen door het ontslag of hebt u recht op een riante ontslagvergoeding (transitievergoeding of billijke vergoeding)? Komt u in aanmerking voor een uitkering? Welke zaken moeten op korte termijn worden geregeld?

 

Uit ervaring weten wij dat u op zo’n moment meer dan ooit behoefte hebt aan een persoonlijk en deskundig advies. Adriaanse van der Weel kan u hiermee van dienst zijn. Wij zijn het grootste advocatenkantoor van Zeeland en meerdere advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van ontslagzaken. Zo staan wij met grote regelmaat zowel werkgevers als werknemers bij in kwesties als een ontslag op staande voet, een ontslagaanvraag bij UWV of een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter.

 

Ook bij arbeidsrechtelijke kwesties waar ontslag (nog) niet aan de orde is kunnen wij u van dienst zijn. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat uw werkgever uw functie of standplaats eenzijdig wenst te wijzigen. In veel situaties mag dit helemaal niet en kan een werkgever dit alleen doen als u toestemming voor de wijziging geeft. Wij kunnen u dan informeren over uw mogelijkheden. Maar denk ook aan discussies over (dreigende) arbeidsconflicten, reorganisaties en arbeidsongeschiktheid. Het is in die situaties altijd goed om op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten. Zo kunt u wellicht voorkomen dat u iets tekent waar u het eigenlijk niet mee eens bent, of dat u bijvoorbeeld een periode zonder salaris moet overbruggen.

 

Als u meer wilt weten over de hulp die wij u kunnen bieden, neem dan contact op met één van de onderstaande arbeidsrechtadvocaten in Middelburg, Terneuzen of Rotterdam. U kunt uiteraard ook bij hen terecht voor een kort advies over uw salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden of over uw rechten bij uw oproepovereenkomst.

 

Zie ook:

Onze advocaten
  D.N.C. (Daniël) Doolaege Advocaat | Partner
  V. (Verena) Jongepier Advocaat | Partner
  B.F.Th. (Bas) de Moor Advocaat | Partner
  M. (Martin) Beijneveld Advocaat | Partner
  T. (Tiffany) Overeinder Advocaat
  S.A.A. (Bas) Labee Advocaat
  N.P.T. (Niki) Mels - van Rijen Advocaat