Praktijkgebieden

Scheidingsbemiddeling

Als u op het punt staat om te gaan scheiden, zijn er veel zaken te regelen. Daarbij kunt u denken aan de verdeling van de zorg en opvoeding van uw eventuele kinderen, het verkopen van uw huis, splitsen van andere bezittingen en schulden en het al dan niet vaststellen van kinder- en/of partneralimentatie. Het is natuurlijk het best als u al die afspraken samen kunt maken, maar dat is niet altijd makkelijk. Bij een scheiding spelen emoties namelijk een grote rol. Deze kunnen constructief overleg in de weg staan. Eén gezamenlijke advocaat kan u beiden helpen die emoties de ruimte te geven zonder dat deze de overhand krijgen.

 

Onze advocaten stellen zich in dergelijke situaties deskundig en neutraal op. Op die manier kunnen we zorgen voor een efficiënte discussie, waarbij we voorkomen dat één van de partners tekort gedaan wordt. Tevens zorgen wij ervoor dat alle gevolgen van de scheiding aan de orde komen en uiteindelijk goed worden vastgelegd in een ouderschapsplan en/of convenant. Tot slot handelen wij namens u en uw (aanstaande) ex-partner de formele aspecten van de scheiding af.

 

Natuurlijk is het inschakelen van één gezamenlijke advocaat ook financieel een stuk voordeliger: u en uw (aanstaande) ex-partner delen namelijk de advocaat- en procedurekosten en wordt een inhoudelijke, vaak langdurige, procedure bij de rechtbank vermeden. Een ander, heel belangrijk, voordeel is dat de ervaring leert dat in onderling overleg gemaakte (eigen) afspraken beter worden nageleefd dan wanneer een rechter eenzijdig een beslissing neemt. Uiteindelijk zijn u, uw ex-partner en de eventueel betrokken kinderen daar het meest bij gebaat.

 

Neemt u, al dan niet na overleg met uw (aanstaande) ex-partner, gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Onze advocaten
    G.W.J. (Guido) van Dijke Advocaat | Partner