Praktijkgebieden

Intellectueel eigendom en ICT

Iets bedenken of ontwikkelen is één. Het vervolgens beschermen is de tweede, veel lastigere stap. Mede door het wereldwijde gebruik van internet wordt aandacht voor intellectueel eigendom steeds belangrijker. We bestrijken het hele veld van intellectuele eigendomsrechten en hebben ruime ervaring in het opstellen van de juiste overeenkomsten.

 

Ook voor adviezen en procedures op het gebied van auteursrecht (waaronder het portretrecht en het beeldrecht), handelsnaam-, merken- en modellenrecht bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen door middel van een (kort geding) procedure inbreuken op intellectuele eigendomsrechten beëindigen en aanspraak maken op vergoeding van de schade die het gevolg is van dergelijke inbreuken. Indien u een (oudere) handelsnaam heeft en een onderneming gebruikt eenzelfde of soortgelijke handelsnaam waardoor verwarring is te duchten bij het relevante publiek, dan kunt u een verbod vragen bij de rechter. Ook als u wilt weten hoe u het beste uw onderneming of product of dienst kunt beschermen, bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Wat internet betreft kunt u denken aan ICT-contracten, licenties, softwarebescherming en domeinnamen. Zijn uw ideeën goed beschermd? Maakt u geen inbreuk op de rechten van anderen? En hoe zit het met de privacy van uw internetklanten? De wetgeving op deze gebieden verandert voortdurend, denkt u maar aan de cookiewetgeving waar u bij ieder internetbezoek mee wordt geconfronteerd. Wij zijn van deze wetgeving op de hoogte. Regelmatig helpen wij ook startende ondernemers, onder meer bij het opstellen van en adviseren over contracten voor het ontwerpen en ontwikkelen van software, licentieovereenkomsten (bijvoorbeeld voor applicaties) en webhosting.

 

Zie ook:

Onze advocaten
    V. (Verena) Jongepier Advocaat | Partner
    A.J. (Hanneke) de Danschutter Advocaat
    M. (Marcel) Schroevers Advocaat